Bare fordi noget er billigt, betyder det ikke, at det vil spare dig penge på den lange bane. Nogle gange er det bedre at betale mere på forhånd. Her er et par ting, som du bør investere i, hvis du vil spare penge i fremtiden. Artiklen indeholder affiliate links.

10. Energieffektive Produkter’

Udskiftning af dine el-apparater med mere energieffektive kan hjælpe med at reducere din elregning plus nogle gange, give dig skattefradrag og rabatter. Men selvom du ikke vil gå så ekstremt, kan du stadig vælge andre energieffektive varer. SparEnergi.dk viser forskellige indkøbsanbefalinger for alt til hjemmet.

F.eks beskriver de at ny belysning ofte er en investering for de næste 10 – 20 år.

Du kan læse mere om Indkøbsanbefaling til belysning her.

Samtidig kan du finde et stort udvalg af gode LED-pære hos LEDSale.dk

Eller lidt designere lamper hos LuxLight.dk

9. En Programmerbar Termostat

At være i stand til at styre temperaturen i dit hjem, uanset om du faktisk er inde i det, kan hjælpe med at spare dig for mange penge på opvarmning og afkøling. I vintermånederne kan du indstille din varme til lavere, mens du sover eller er på arbejde, og programmere den til at gå op igen, før du vågner eller kommer hjem.

8. Cykel

Hvis du bor tæt på dit arbejde, er cykling til arbejde en levedygtig mulighed for dig, og hver gang du gør det, vil du spare penge, som du typisk ville bruge på benzin, almindelig bilslid, taxaer eller offentlige transport. Ifølge Danmarks Statistik bruger bilejere gennemsnitlige lidt under 50.000,- om året på transport med bil, så hvis du kan komme rundt uden bil eller offentligt transport, så tænk på, hvad du kunne gøre med alle de ekstra penge!

Derudover kan cykling regelmæssigt også sænke din forsikringspenge og, du ved, gøre dig til en sundere person generelt. For eksempel afslørede en undersøgelse i “Psychotherapy and Psychosomatics”, at de, der regelmæssigt cykler, oplevede et fald på 65 procent i træthed. Kvinder, der cyklede tre gange om ugen i kun 30 minutter, sænkede deres blodtryk og LDL-kolesterol markant!

7. Aircondition blæsere

Blæsere kan være dit første forsvar mod varmen. Det er holder luften køligere, så du kan holde varmen ud. Så før du begynder at investere i større klimaanlæg, eller begynder at tænde for det allerede installeret klimaanlæg, så skaf dig en billig aircondition blæser i stedet. Den kan være med at til at cirkulerer luften bedre rundt, så dit varmeapparat eller klimaanlæg ikke skal arbejde så hårdt.

6. Kvalitets Tøj

Kvalitet over kvantitet. I stedet for at handle i H&M for en ny arbejdsbluse, der falder fra hinanden efter 2 måneder, kan du overveje at ivestere flere penge i tøj, der vil holde tidens kamp. For kvinder kan det være pæne sko, bukser, nederdele og kjoler og måske en klassisk taske. Til mænd kunne det være kakibukser, mørke jeans, skræddersyede blazere og nogle kvalitetsskjorter med knapper. Og for enhver, er en kvalitets vinterfrakke og et par pæne løbesko aldrig spild af penge.

5. Kaffemaskine

Hvis du er en som har brug for kaffe, hver morgen for, at fungere som et normalt menneske. Så ville vi råde dit til at købe en kaffemaskine. Man bruger 40 – 60,- på en kaffe fra Starbucks eller Espresso House hverdag og det kan runde op i på den lange bane.

4. En Slow-Cooker

Der er mange som, når de køber en Slow-Cooker, bliver forelsket med det samme. Der er lidt forskellige måder den kan spare dig penge på.

For det første bruger den mindre strøm end et komfur eller en ovn, og den genererer heller ikke så meget varme som en ovn eller kogeplade, så du kan undgå at skrue højere op for klimaanlægget om sommeren.

For det andet giver det mulighed for at lave store, mættende måltider, mens man er på arbejde, hvilket kan spare dig penge på take-away, da man ofte efter en heftig arbejdsdag tyer til det nemme valg. Plus du kan fryse det ned og spise det næste dag, eller gemme det til en anden trættende arbejdsdag.

Ud over alt det ovenstående, så betyder madlavning med en Slow Cooker også at man kan købe billigere udskæringer af kød, fordi den langsomme tilberedningsproces vil mørne det til perfektion.

Køb din Slow Cooker Her!

3. Møbler

Det kan være fristende at købe alle dine møbler i discountmøbelbutikker som IKEA, men som en der gjorde præcis det samme for 5 år siden, så kan jeg fortælle hvor mange IKEA-mærket kommoder, bogreoler, sengerammer og sofaborde jeg stadig har i dag. Ingen! Der er en grund til, at billige møbler er billige, og der er en grund til de falder fra hinanden. Hvis du ønsker at indrette dit hjem på et budget, så tag til en boligudsalg, genbrugsbutik eller tjek bedsteforældrenes loft. ‘

Se vores Rabatkoder, Tilbud og meget mere indenfor Bolig

2. Kvalitet Køkkenredskaber

Foto af Sarah Chai

Du får, hvad du betaler for, når det kommer til gryder, pander og køkkenredskaber. Man kender situation, hvor man køber en pande, og midt i ens pandekage flip knækker håndtaget og alt falder på gulvet, eller se teflonbelægningen flage af i maden. Gryder og pander i højere kvalitet, som f.eks Fissler San Francisco 3 Sæt eller Kitchen Aid 3 Pander Sæt, behøver ikke at blive udskiftet ret ofte, hvis nogensinde, og at have det rigtige værktøj i køkknet til at lave mad derhjemme vil spare dig mange penge på take-away og give dig mulighed for at kontrollere fedt-,salg- og kalorieindholdet i dine måltider, hvilket kan hjælpe dit helbred på længere sigt.

Køb Kitchen Aid 3 pander sæt her!

Køb Fissler San Francisco set 3 dele her!

1. Økologiske fødevarer

Økologiske fødevarer er dyrere, fordi de er blevet dyrket uden at være behandlet med skadelige pesticider og ikke indeholder fødevaretilsætningsstoffer og syntetiske ingredienser, såsom konserveringsmidler, kunstige sødestoffer, farvestoffer, smagsstoffer og MSG.

Et ikke-økologisk æble kan for eksempel indeholde op til 36 forskellige pesticider ifølge Food and Drug Administration, og Økologisk Landsforening siger at der er pesticidrester i mere end halvdelen af ikke-økologisk frugt og grønt. Non-profit organisationen Nation of Change og andre kilder har forbundet disse pesticider og tilsætningsstoffer til autisme, kræft, fedme, Parkinsons sygdom og infertilitet sammen med en række problemer med humør og adfærd, især hos børn. Undersøgelser viser også, at mange økologiske produkter er højere i antioxidanter og flavonoider. Disse foruroligende resultater beviser, at selvom det i første omgang kan koste mere, at spise økologisk mad, kan det spare dig penge og tid, når det kommer til lægebesøg, medicin og sygeforsikringer. Det vigtigste man kan investere i er sig selv, og man skal se sin krop som en maskine, der kræver det rigtige mad for at fungere ordenligt.

Læs mere om 10 Gode Grunde til at vælge Økologi.

Hvilken slags hverdagsprodukter kan DU godt lide at investere i? Fortæl os det i kommentarerne!